23948sdkhjf

Polarbröd byter till bioplast

Polarbröd, Sveriges tredje största bagerikoncern, har tagit beslut att byta ut all förpackningsfilm från fossilbaserad plast till biobaserad plast från Braskem, s k I´m green polyeten.
Bytet till bioplast göra att förpackning och innehåll harmonierar då de båda har sin bas i växtriket och är ett uttryck för Polarbröds ambition att gå över till förnybara hållbara förpackningsmaterial. Polarbröd kommer genom skiftet att avsevärt minska företagets CO2-avtryck och som ett resultat minska sitt beroende av fossila resurser.

För varje kilo I´m green PE som Polarbröd använder till sina brödpåsar sparar man 4,5 kilo utsläpp av CO2.

– Braskem är verkligen glada över att ha Polarbröd som kund och se hur de visar sitt engagemang för hållbarhet genom att införa grön PE i hela sitt sortiment, en satsning som vi hittills inte sett hos något annat bageri var helst i världen, säger Marco Jansen, Commercial Director, Braskem.

­– Vi har fattat beslutet att använda dessa förpackningar för hela vårt sortiment och även om den nuvarande konsekvensen av detta är en högre kostnad har vi kommit till slutsatsen att det är det bästa valet, säger Johan Granberg, Inköps- och logistikchef, Polarbröd.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064