23948sdkhjf

Ysakawa bygger robotfabrik

Yaskawa investerar i en ny produktionsenhet för Motoman-robotar i Europa.
Tillväxten på den globala robotmarknaden gör att Yaskawa utökar sin produktionskapacitet och öppnar en ny robotfabrik i Europa, utöver befintliga produktionsanläggningar i Japan och Kina.

Med tanke på den starka efterfrågan på Yaskawas robotar i Europa och EMEA-regionen, har man beslutat att placera den tredje produktionsanläggningen i Europa. Efter noggranna undersökningar och utredning av olika europeiska lokaliseringsalternativ har Yaskawa beslutat att göra investeringen i Slovenien. Förhandlingarna om den specifika platsen är långt framskridna och kommer att avslutas inom kort.

Yaskawa planerar att starta produktionen och få ut de första europeiska robotarna på marknaden i slutet av 2018.

Bruno Schnekenburger, divisionschef Robotics Europe:

- Den här investeringen kommer att öka närheten till kunder i regionen. Vårt mål är att korta ner leveranskedjor och leveranstider för att snabbare kunna reagera på den regionala marknadens behov och kundkrav.

Manfred Stern, VD, Yakawa Europa och Corporate Vice-President, Yaskawa Electric:

– Yaskawa har kontinuerligt utökat sin närvaro i Europa under de senaste åren. Förutom redan befintliga europeiska produktionsanläggningar där servomotorer, frekvensomriktare, regulatorer och vindkraftverk tillverkas, kompletterar vi vår lokala produktionskapacitet för robotproduktlinjer med den nya fabriken.

Yaskawa Nordic AB är Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Yaskawa Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem, med över 350 000 Motoman-robotar installerade över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094