23948sdkhjf

Gillet höll höstmöte på Empack

Svenska Förpackningsgillets (SFGs) höstmöte samlade i år nära 50 entusiastiska deltagare. Mötet hölls i anslutning till Empack och medlemmarna hade mycket att tala om från upplevelserna under mässdagen.
Ett antal studenter, både från Nackademin och Brobygrafiska var på plats, dels för att lära känna SFG och för att se utdelningen av Åke Sahlins stipendium. Årets nominerade till Åke Sahlins stipendium var Alexandra Bremer och Luz Rondón Betancourt, båda från Brobygrafiska i Sunne.

Stipendienämden blev mycket imponerade av deras arbeten kring förpackningsdesign. Stipendiet gick slutligen till Luz Rondón och Alexandra fick ett särskilt hedersomnämnande för sin lysande talang på området.

Höstmötet kom att fokusera på den moderninseringsprocess som gillet genomgår. Den över 40-åriga organisationen har nu en yngre styrelse som aktivt jobbar för att engagera inte minst yngre medlemmar. Inom bara några år kommer dagens studenter att ta över rodret, och då ska SFG vara lika relevant som för 20 år sedan.

Syftet med SFG är det samma som alltid men arbetsättet och målen måste alltid anpassas för att passa medlemmarna. Att SFG nu är åter på banan märks, inte minst genom den fullspäckade kalendariet med både studiebesök, nätverksträffar och seminariekvällar. Höstmötets besöksantal är ett tecken i tiden – för bara några år sedan var det knappt hälften.

SFG har ju traditionellt varit en alumniförening till Packforsks gamla utbildning men önskar nu bli motsvarande för bl.a. Brobygrafiska och Nackademin. Just därför har SFG nu öppnat för studentmedlemskap för att tidigt få in en av organisationens viktigaste intressentgrupper: Morgondagens lysande stjärnor inom förpackningsbranchen!

De seniora medlemmarna välkomnar de yngre och längtar efter att dela erfarenheter och hitta nya medarbetere. Medlemmen Per Kinde, från Voestalpine, höll ett hänförande föredrag krings sina erfarenheter inom förpackningsbranschen med ett stort antal konkreta råd - både för studenter och ettablerade inom förpackningsbranchen.

Håll utkik på Svenska Förpackningsgillets hemsida och sociala medier så ses vi på nästa nätverksträff!

Mikael Gällstedt, sekreterare, SFG
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064