23948sdkhjf

Tre Form växer med Scanfill

Förpackningsföretaget Tre Form i Landskrona investerar i en ny helelektrisk tillverkningsmaskin som förbrukar 30 procent mindre el än sk hydraulmaskiner. Investeringskostnaden i en ny Kiefel Kmd 78 ligger på omkring 5 miljoner kronor.
– Vi ser en positiv trend hos Tre Form. Efterfrågan på våra förpackningar har ökat kraftigt. Inte minst har efterfrågan på förpackningar med det miljövänligare Scanfill-materialet varit avgörande för vår nyinvestering, berättar Tre Forms VD Thomas Olsson.

Den nya maskinen är utrustad för att köra Scanfill-material och PP. A-pet och ps är andra material som fungerar bra i den nya maskinen.

– Scanfills miljövänligare profil där materialet består av 50 procent mineraler och 50 procent oljebaserad råvara tilltalar våra kunder och har onekligen gett Tre Form en rejäl skjuts framåt. Med den nya maskinen ökar vi vår kapacitet med 50 procent vilket innebär en omsättningsökning kring 25 miljoner kronor, avslöjar Thomas Olsson.



Oscar Hugoson, försäljningschef på Scanfill, är också mycket nöjd med Tre Forms investering.

– Det här ger självklart även oss på Scanfill en möjlighet att öka vår egen omsättning. Just nu ser vi en väldigt positiv trend för vårt material. Det känns som om vi går en mycket intressant framtid till mötes. Att vi växer med Tre Form är oerhört positivt, avslutar Oscar Hugoson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062