23948sdkhjf

Peterson Packaging säljer sin wellpappverksamhet

Peterson Packaging har tecknat avtal om att sälja sin wellpappverksamhet. Köpare är det belgiska företaget VPK Packaging. Förvärvet omfattar sex produktionsanläggningar i Skandinavien.
Papper- och förpackningskoncernen VPK Packaging vill förvärva wellpappverksamheten i norska Peterson Packaging. Enligt uppgifter i euwid Pulp and Paper har ett köpeavtal undertecknats mellan parterna. Transaktionen förväntas vara slutförd inom några veckor.

Förvärvet omfattar sex wellpappanläggningar. Tre av anläggningarna finns i Norge: Sarpsborg med en kapacitet på 95 miljoner m² wellpapp, Sykkylven-fabriken som är specialiserad på förpackningar för möbelindustrin och Kampenes produktion av displayförpackningar. I Norrköping och Bäckefors i Sverige liksom i danska Randers finns de övriga tre för produktion av wellpappförpackningar med en kapacitet på 90 miljoner m², 62 miljoner m² respektive 102 miljoner m² wellpapp.

Peterson Packaging äger också ett pappersbruk i Ranheim i Norge med en produktionskapacitet på 100 000 årston där man tillverkar wellpapp, hylskartong och gråkartong samt specialpapper på två maskiner. Detta bruk ingår inte i affären med VPK Packaging. Peterson Packaging ägs av Pemco, ett investmentbolag, och sysselsätter omkring 920 personer.

VPK Packaging driver 40 fabriker i 13 länder. Bolagets portfölj omfattar wellpappförpackningar, fluting, återvunnet papper, pappershylsor och kantskydd samt solidkartong. År 2015 producerade VPK Packaging 834 000 ton papper, 791 000 ton wellpapp och 204 000 ton solidkartong och hylsor och hade 4 000 anställda. Företagets omsättning var 946 miljoner euro.

Packmarknaden har varit i kontakt med Peterson Packaging som hänvisar till uppgifterna i euwid Pulp and Paper och har för stunden inga ytterligare kommentarer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078