23948sdkhjf

Domino stärker greppet om svenska marknaden

Dominokoncernen förvärvar Domino Sweden med säte i Linköping genom sitt dotterbolag Mectec Elektronik AB i Malmö. Domino Swedens VD Peter Jidskog blir VD för Domino i Sverige som får sitt huvudkontor i Linköping. Domino i Malmö blir en renodlad utvecklings- och tillverkningsenhet.
I syfte att förstärka sin position på den svenska marknaden har Domino Sweden förvärvats av Domino Printing Sciences Ltd genom Mectec Elektronik AB. Förvärvet kommer att göra det möjligt för Domino att förstärka positionen som en komplett leverantör av kodnings- och märkningsteknologier för stora delar av marknaden och en mängd olika applikationer.

– Mectecs svenska organisation för försäljning och service kommer att slås samman med Domino Swedens och blir därmed en stark spelare på marknaden. Alla produkter och service kommer att marknadsföras under Dominovarumärket av en kompetent, engagerad och ambitiös säljorganisation som erbjuder Dominos kompletta serie av produkter och serviceerbjudanden, säger Peter Jidskog, VD i Domino Sweden.

Domino Sweden har varit en fristående distributör av print & apply-system från Domino Printing i många år. Tidigare hette bolaget InkJet AB, men namnändrade i samband med att bröderna Peter och Mats Jidskog övertog företaget 2012 till Domino Sweden AB. De säljer nu företaget till Domino Printing Sciences Ltd och övertar ledningen av Dominos hela service- och försäljningsverksamhet i Sverige.

– Mectecs svenska kunder och den installerade basen av print and apply-system kommer att föras över till Domino Sweden. Efter överföringen är klar kommer våra kunder ha tillgång till unika erfarenheter och resurser inom alla väsentliga kodnings- och märkningsteknologier, säger Peter Jidskog.

Mectec Elektronik AB has varit ett helägt dotterbolag till Dominokoncernen sedan 2006. För att tydliggöra detta samt rollen inom Dominokoncernen kommer Mectec att döpas om till Domino Print and Apply AB. Bolaget kommer att fortsätta att fokusera på att utveckla, tillverka och supporta Dominos säljbolag och distributörer runt om i världen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094