23948sdkhjf

Ceres expanderar i Bjuv

Ceres i Skåne AB har tecknat ett avtal med Lantmännen Cerealia som innebär att verksamheten i Bjuv behöver expanderas. Det är Lantmännens kakmixer som idag produceras i Odense som i fortsättningen kommer att blandas och packas i Bjuv. Det rapporterar Bjuvsnytt.
Ceres och ägaren Aqilles Invest kommer att investera ca 15 miljoner kronor i form av blandnings- och förpackningsutrustning samt modifieringar av befintlig fabrik. Verksamheten beräknas komma igång under det första kvartalet 2017.

Investeringen är den största som gjorts inom Ceres på väldigt många år och är en fortsättning på den satsning på torra livsmedel som startades i och med förvärvet av Alna Foods som genomfördes vid årsskiftet.

- Vi är såklart mycket nöjda med detta avtal. Det här är ett viktigt led i vår satsning på att bli en av Nordens ledande aktörer inom blandning och packning av torra livsmedel. Det ger oss en bredare plattform än tidigare när fokus helt varit inriktat på barnmat. Förhoppningsvis kommer investeringen leda till ytterligare affärer, säger Henrik Nyberg, VD för Ceres, till Bjuvsnytt.

På frågan om satsningen leder till nya jobb i Bjuv säger Henrik Nyberg:

- Det här banar förhoppningsvis väg för möjligheter till nya jobb och då är steg 1 att återanställa dem vi tidigare var tvungna att säga upp. Då rörde det sig om sex personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063