23948sdkhjf

Öl riskerar att explodera

En batch öl från Poppels Bryggeri i Göteborg riskerar att brisera i kylskåpet. Ölen tros ha efterjäst varför trycket i flaskan blir så högt att flaskan exploderar.
Flera kunder har rapporterat in att ölen Poppels Extra Special Bitter har exploderat i sin flaska. Den lokala ölen har sålts i ett fåtal av Systembolagets butiker i Göteborgsområdet och Systembolaget har i samråd med Poppels Bryggeri beslutat om säljstopp. Det gäller dock endast den aktuella ölen som tappats med bäst-före-datum 17 september.

— Vi har kollat i vårt kvalitetsregister och konstaterat att några av flaskorna har efterjäst. Då ökar trycket i flaskan. Det vill säga att det fanns en risk att detta kunde drabba fler kunder. I samråd med Systembolaget valde vi därför att dra in den aktuella batchen, säger Mats Wahlström, pressansvarig på Poppels Bryggeri, till sajten Wow News.

Poppels Bryggeri har nyligen flyttat sin tillverkning från Mölnlycke utanför Göteborg till en större anläggning i Jonsered.

— Vi kommer nu att göra en mer detaljerad undersökning för att klarlägga orsaken. Bland annat vet vi att vi i samband med vår flytt av bryggeriet till Jonsered tappade bort några steg i de kvalitetskontroller vi normalt gör, säger Mats Wahlström till Wow News.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14