23948sdkhjf

Dai Nippon och SIG Combibloc inleder samarbete

Dai Nippon Printing och SIG Combibloc inleder samarbete på dryckeskartongmarknaden i Japan. I Japan finns två dominerande förpackningstyper, brickförpackning och takåsförpackning. Med samarbetet vill DNP erbjuda japanska konsumenter en ökad variation av förpackningsutseende.
DNP har en stark ställning på den japansk dryckeskartongmarknaden när det kommer till juicer och alkoholhaltiga drycker. Dessutom använder många tillverkare av flytande livsmedel i Japan DNP:s teknik för aseptisk fyllning på PET-flaskor. SIG Combibloc är en av världens ledande aktörer inom dryckeskartong med över 300 olika förpackningar i sitt sortiment.

En fördel med SIG Combiblocs fyllningsteknik framför konkurrenternas som man gärna framhäver, är att den också klarar att fylla flytande livsmedel med fasta partiklar i. Detta manifesteras bland annat i konceptet drinksplus där upp till 10 procent av innehållet kan bestå av fasta partiklar som exempelvis fruktbitar, bär eller cerealier.

Dai Nippon kommer att sälja SIG Combiblocs förpackningssortiment tillsammans med företagets teknik för aseptisk fyllning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141