23948sdkhjf

Ny YH-utbildning på Brobygrafiska

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. Brobygrafiska och förpackningsbranschen är glada för det positiva beskedet om utbildningsstart.
– Den här utbildningen passar oss som handen i handsken. Vi har alla tekniska förutsättningar som krävs, både vad det gäller den tekniska utrustningen och lärarnas kompetens. Dessutom har vi starkt stöd från branschen både lokalt och globalt. Förutsättningarna att få jobb efter utbildningen är mycket goda. 80-90% av våra studenter får jobb efter utbildningarna, säger Tommy Nilsson, Tf Verksamhetsansvarig YH.

– Det här stärker förpackningsindustrin. Vår bransch är under ständig teknisk utveckling och det finns ett stort behov av ny kompetens och yngre människor med nya idéer och visioner, säger Johan Mårtensson, VD Packbridge.

– Jättebra, det behövs verkligen en ny utbildning som matchar arbetsmarknadens behov. Det behövs utbildning inom produktion. Speciellt inom flexografi, förpackningstryck och den nya tekniken. Förpackningsproduktion är också starkt växande, speciellt i Skåne. Så jag hoppas att många skåningar åker till Värmland och utbildar sig och kommer tillbaka till ljuvliga Skåne, säger Jenny Rosberg, Prepress Manager Flextrus.

Utbildningen startar den 5 september 2016 och har sista ansökningsdag den 30 april 2016. Information om utbildningen: http://brobygrafiska.se/utbildningar/prepress-och-trycktekniker-forpackningsproduktion/

Av 1 421 ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning med första start hösten 2016 eller våren 2017 beviljades 31 %, 446 utbildningar motsvarande ungefär 25 700 studerandeplatser, fördelade på cirka 12 850 per utbildningsomgång (utbildningsanordnarna beviljas två omgångar).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062