23948sdkhjf

Öka hastigheten i designprocessen

Automationsspecialisten Festo lyfter fram elektromekanisk tandremsdrift för en snabbare designprocess. Med den elektromekaniska tandremsdriften ELGA-TB-G från Festo kan konstruktörer undvika tidskrävande egna lösningar, vilket sparar både tid och pengar.
– Den elektromekaniska tandremsdriften ELGA-TB-G är den perfekta lösningen för applikationer där laster är externt upplagrade, eller där en vanlig glidstyrning tillsammans med en styv profil kan lösa uppgiften. För applikationer där arbetsstycken är externt styrda, är det mer kostnadseffektivt att använda en linjärenhet med glidstyrning än en med kulstyrning, säger Peter Aaröe, Industry Segment Manager, Festo.

Den elektromekaniska tandremsdriften ELGA-TB-G har ett flexibelt motorfäste och är kompatibel med alla vanliga steg- och servomotorer. Motorn kan monteras valfritt på någon av de fyra sidorna och dess position kan fritt skiftas. Linjärenheten kan leverera höga matningskrafter och kan nå hastigheter upp till 5 m/s samt en acceleration på 50 m/s².

Dimensioneringsverktyget Positioning Drives hjälper till att enkelt och säkert välja rätt linjärenhet, medan Festo Configuration Tool FCT garanterar enkel driftsättning. Tandremsdriften ELGA-TB-G med glidstyrning levereras i tre storlekar och har en maximal slaglängd på 8500 mm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063