23948sdkhjf

Se din film på förpackningen

Pizzaförpackningar som visar film. Det låter som en utopi. Men tekniken finns idag menar KTH-studenter och om de får som de vill kan idén bli verklighet inom en snar framtid. Det rapporterar idag Ny Teknik.
I ett projekt mellan Journalistutbildningen vid Stockholms universitet, Civilingenjörsutbildningen i medieteknik vid KTH och Svenska Dagbladet har studenter utforskat framtidens medielandskap. I förra veckan var det dags för redovsining av projektarbeten. En av grupperna, studenter på KTH:s Medieteknikprogram, Olof Lindman, Åsa Linder, Johanna Sjöberg och Lucas Maupin, visade upp sitt arbete Packaged Stories, ett koncept för att visa film på olika typer av pappersförpackningar.

– Vi började med att fundera över vad vi tycker är en trolig framtid inom det här spannet. Vilka trender ser vi? Och vi tror att produktion av kartong kommer att öka, säger Åsa Linder, till Ny Teknik..

Enligt de tre finns tekniken idag, men om idén kan kommersialiseras återstår att se.

– All teknik som vi skulle vilja använda finns idag, men att integrera och skapa en sådan här liten display till ett rimligt pris, det är svårt att säga när det kan gå säger Olof Lindman.

Studenterna har tagit kontakt med kartongtillverkare för att se om någon är intresserad av tillverka en prototyp.

Se deras film hur det skulle kunna se ut på Ny Teknik!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093