23948sdkhjf

Nytt miljöerkännande till Metsä Board

Metsä Board, del av Metsä Group, har i CDP:s 2015 Forest programme fått status som ett ledande företag inom materialsektorn. Av 180 företag som besvarade CDP:s frågor om skog och skogsbruk erhöll nio ledarskapsstatus inom området.
Den här utmärkelsen kommer tätt efter att Metsä Board uppmärksammats av CDP för såväl ansvarsfull användning av vatten som för klimatförbättrande åtgärder. CDP lanserade sin 2015 Global Forest Report på Global Landscapes Forum i Paris, vilket sammanföll med FN:s nyligen avslutande klimatkonferens i Paris.

Om CDP

CDP, tidigare Carbon Disclosure Project, är en internationell icke vinstdrivande organisation som erbjuder det enda globala systemet för företag och städer att mäta, beskriva, hantera och dela vital miljöinformation. CDP arbetar med marknadsaktörer, innefattande 822 institutionella investerare med tillgångar på 95 biljoner USD, för att motivera företag att informera om deras påverkan på miljö och naturresurser samt arbeta för att minska den.

Mer än 5 500 företag har offentliggjort miljöinformation genom CDP under 2015. CDP har globalt den största samlade informationen av primärdata om risker för klimatförändringar, vatten och skog och ställer informationen till förfogande för strategiska affärs-, investerings- och policybeslut.

Metsä Board

Metsä Board är en av Europas ledande tillverkare av falskartong och vit liner av färsk träfiber, och dessutom en ledande leverantör av avsalumassa. Företagets försäljningsnätverk står till tjänst för märkesvarutillverkare, kartongtillverkare, wellpappemballagetillverkare, tryckerier och grossister.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078