23948sdkhjf

Tetra Pak undertecknar Paris-åtagandet

Tetra Pak lade i dag till sitt namn till Paris-åtagandet om klimatåtgärder vid klimatmötet i Paris (COP21) och bekräftade därigenom företagets mångåriga åtagande om att ta initiativ för att bidra till att motverka klimatförändringar.
Dennis Jönsson, CEO, Tetra Pak, säger:

– Att så många företagsorganisationer, däribland vår egen, undertecknade detta åtagande är ett oerhört steg framåt som bidrar till att åtgärder vidtas i denna mycket påtagliga och alltmer kritiska fråga. Självklart räcker det inte med bara underskrifter. Det som spelar roll är att varje företag genomför de åtgärder som de har lovat att vidta och samlar hela sina organisationer bakom behovet att göra saker på ett annat sätt.



Tetra Pak har länge fokuserat på att hitta sätt att minska sitt eget miljöavtryck, och sina kunders. Tetra Pak försöker ständigt hitta sätt att förbättra sina prestationer och bedriva hållbar affärsverksamhet, alltifrån råvarukällor till energieffektivitet i de egna process- och paketeringslinjerna.

Dennis Jönsson.

År 2011 satte företaget upp ett mål för att begränsa sina koldioxidutsläpp. Validerade data för 2014 visade att utsläppen av koldioxidekvivalenter (CO2e) i alla delar av Tetra Paks värdekedja minskat med 16 % från 2010 års referensvärde, trots att produktionen ökat med 14 % under samma tidsperiod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062