23948sdkhjf

Ny storaffär för RPC Group

RPC Group, en av Europas ledande tillverkare av rigida plastförpackningar, har lagt ett bud på GCS Group, (Global Closure Systems) som är en världsledande tillverkare kapsyler, dispensrar och andra förslutningar av plast. RPC Group betalar 650 miljoner euro, ca 6 miljarder kronor, vilket är mer än företagets hela omsättning 2014 som låg på 590 miljoner euro och 6,8 gånger bolagets vinst.
Pim Vervaat, vd för RPC, säger:

– Detta markerar en annan viktig milstolpe i genomförandet av vår" Vision 2020 " och skapar en möjlighet för RPC att utöka sitt produktutbud med ett stort utbud av kompletterande kapsyler och dispenser-lösningar och andra teknologier.

Förvärvet väntas leda till kostnadsbesparingar på 15 miljoner euro de två första åren i huvudsak av skalfördelarna vid inköp av material, men också en engångskostnad det första året på 10 miljoner euro till följd av kostnader när företaget måste minska dubbla organisationer inom adminstration och tillverkning.

RPC ökar genom förvärvet sin försäljning utanför Europa. GCS är ett världsomspännande företag i sin nisch och säljer i mer än 100 länder. Företaget har 21 produktionsenheter och kontor i 13 länder med totalt 3 500 anställda. Säljare är det franska investmentbolaget PAI Partners som därmed efter 10 år gör en exit, 2005 köpte man GCS av Crown Holdings för 583 miljoner euro. Förvärvet sker på skuldfri basis och förväntas vara genomfört första kvartalet 2016.

RPC Group har den senaste tiden genomfört flera stora förvärv bl a köpet av Promens Group förra året för 386 miljoner euro. Företaget omsatte 1 222 miljoner pund, cirka 15,7 miljarder kronor, vid det brutna räkenskapsåret 2014-2015 med förvärvet av promens inkluderat. Totalt finns RPC Group med tillverkningsenheter i 24 länder och har 15 000 anställda. Mer än hälften av försäljningen sker dock i Tyskland och Storbritannien och därför är förvärvet av GCS också strategiskt viktigt för att stärka RPC:s globala försäljningsnät.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062