23948sdkhjf

Nordvalls effektiviserar i motig marknad

Etikettproducenten Nordvalls fortsätter att ställa om organisationen till rådande marknad. Som ett resultat av en svagare efterfrågan varslar Nordvalls tio personer vid anläggningen i Sjöbo och tre i Kungälv.
Personalen informerades idag och förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

­– Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserie och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Därför befinner vi oss i en stor förändringsprocess där vi måste fokusera på områden där vårt kunnande skapar mervärden för våra kunder, säger VD Patrik Jenemark.

Bolaget satsar samtidigt vidare för att skapa en förbättrad konkurrenskraft:

­– Nordvalls har på mindre än ett år investerat närmare 30 miljoner kronor. Vi är Sveriges största etikettproducent och har den modernaste digitalavdelningen med två nya HP 6800 och tillhörande efterbearbetningsutrustning, avslutar Patrik Jenemark.

Nordvalls är ett familjeägt företag i tredje generation med drygt 110 medarbetare och en omsättning på 235 MSEK. Försäljning och produktion sker i Sjöbo och Kungälv. Försäljningskontor finns även i Jönköping, Stockholm, Falun samt i Hamburg, Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062