23948sdkhjf

Internationellt förpackningspris till Emballator

Emballator Metal Group i Ulricehamn utvecklar nya innovativa förpackningslösningar för färgbranschen för vilka man får pris för både på hemmaplan och internationellt. Nyligen tog Emballator hem ett designpris i Australien med sin unika locklösning EasyFlex.
Locket är utvecklat och produceras i Ulricehamn och vann andra priset i kategorin "Customer Experiance and Emerging Technology", i Australiens förpackningstävling, PCA.

Produkten EasyFlex är ett s k hybridlock där ett plåtlock har kombinerats med en vikbar plastring vilket underlättar öppning och förslutning och samtidigt eliminerar behovet av öppningsverktyg.

Burkspecialisten Emballator har också nyligen lanserat 3 stycken nya produkter i sitt sortiment av metallburkar. Liksom tidigare är fokus inriktat på färgburkar och de nya produkterna är inom samma segment och är ett resultat av förvärvet av norska Skanem tidigare under våren.



Produkterna är i storlekarna 0,75L, 3L samt 10L och är cylindriska i formen med en stark innerring vilket ger en tät burk som samtidigt är extremt användarvänlig. Konstruktionen kallas TT-ring på fackspråk och är en både populär och tillförlitlig konstruktion.

Burkarna är framtagna för att passa in i konsument- och proffsmåleriet där kravet på lätthanterliga emballagelösningar är stort. Dessa lanseringar stärker Emballators marknadsfäste på denna marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078