23948sdkhjf

Romaco köper svensk maskintillverkare

Tyska Romaco Group köper svenska Medipac, en ledande tillverkare av tubfyllningsmaskiner för brustabletter, med huvudkontor i Hässleholm. Affären blev klar förra veckan och Medipacs portfölj av maskiner kommer att inlemmas i Romaco Groups varumärke Romaco Siebler som har sitt säte i Karlsruhe.
Siebler har tillhört Romaco Group sedan 1998 och är idag en ledande tillverkare av förpackningar för brustabletter och Medipacs maskiner kommer att passa väl in i Sieblers erbjudande till kunder.

På processidan kommer Romaco att kunna skapa nya synergieffekter med sina varumärken Innojet och Kilian för granulering, beläggning och pulver för brustabletter. Kartonneringsmaskiner och andra slutförpackningslösningar i Romaco Promatic serien kan integreras nedströms i Medipacs fyllningsmaskiner.

­– Med förvärvet av Medipac AB kommer Romaco att bli den enda leverantören i världen att erbjuda kompletta linjekonfigurationer för alla sorters brustabletter, betonade Paulo Alexandre, VD Romaco Group. Detta unika försäljningsargument gör det möjligt för Romaco att ytterligare stärka sin position som marknadsledande tillverkare av process- och förpackningsteknik för brustabletter inom läkemedel, nutraceuticals och hälsoindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128