23948sdkhjf

Unilever får rätt mot Arla

Marknadsdomstolen har meddelat att man avslår Arla Foods AB:s yrkande om förbud avseende marknadsföringen av produkten Flora MED SMÖR. Unilever får därmed fortsatt marknadsföra och sälja Flora med SMÖR som tidigare.
– Vi är mycket glada över Marknadsdomstolens beslut som är en seger inte bara för oss men också för våra konsumenter. Flora med SMÖR är en mycket bra och omtyckt produkt som utmanar inom ett segment som hittills dominerats av en spelare. Domslutet är en bekräftelse på att konsumenter fortsatt kan erbjudas bredare valmöjligheter vilket är mycket positivt, säger Martina Flemström, General Manager Unilever Baking Cooking & Spreads Nordic.

Det var hösten 2014 som Arla Foods lämnade en stämningsansökan till Marknadsdomstolen. Arla Foods yrkade att Marknadsdomstolen skulle förbjuda Unilever att vid marknadsföringen av matfettsblandningen Flora med SMÖR använda beteckningen ”smör” på nuvarande sätt. I dag meddelade Marknadsdomstolen att man avslår Arla Foods yrkande. Arla beordras betala Unilevers rättegångskostnader. Domen går inte att överklaga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078