23948sdkhjf

SCA lägger ned satsningen på förpackningspapper

SCA Sustainable Packaging som lanserat ett flertal papperskvaliteter för förpackningar kommer inte att leva vidare. SCA beslutade i förra veckan att stänga Pappersmaskin 2 vid Ortvikens pappersbruk där en del av dessa produceras.
– Vi har kört i två år men tröskeln in på den här marknaden har varit högre än vi förväntade oss. Det har varit för små volymer, säger Björn Lyngfelt, Informationschef SCA Forest Products.

SCA gjorde ett försök att hitta nya lönsamma avsättningspodukter för den äldsta pappersmaskinen på Ortviken som tillverkar tryckpapper med hög andel mekanisk massa. SCA Sustainable Packaging var utställare på en rad förpackningsmässor under de två åren som satsningen gjordes.

­– Vi har investerat miljonbelopp i den här produktutvecklingen, och finansierat det ur egen kassa. Det blev ett lärorikt test. Vi gjorde i alla fall ett allvarligt försök. Nu koncentrerar vi verksamheten på enbart tryckpapper på våra tre återstående pappersmaskiner, som är byggda för serier på tusentals istället för tiotals ton papper, säger Björn Lyngfelt.

Leveranser av inneliggande order kommer att fullföljas, men inga nya order tas. PM2 avses stängas vid årsskiftet.I samband med stängningen av pappersmaskinen avser SCA att minska bemanningen inom produktion, transport och försäljning med cirka 95 tjänster. Dessutom genomförs åtgärder för ökad effektivitet vid kraftlinerbruken i Obbola och Munksund och leder till minskad bemanning vid de två bruken med cirka 30 tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063