23948sdkhjf

Polykemi i Kina firade 10 år

Polykemi firade 10-årsjubileum i Kina och passade också på att inviga sin nya fabrik. Företaget ser ljust på framtiden i Asien och kan nu på allvar bearbeta förpackningsindustrin med sitt nya material, Scanfill.
Redan 2005 startade Polykemi upp sin helägda verksamhet i Kina. Fabriken startades upp 2007 och ligger i Kunshan i Jiangsu-provinsen en bit utanför Shanghai.

– Nu har vi också byggt ut fabriken med ytterligare 7000kvm. Med de nya investeringarna kan vi mer än fördubbla vår nuvarande kapacitet på 9 500 ton, berättar Magnus Lindahl, som är VD på Polykemi Compound i Kina.

Polykemi startade sin verksamhet i Kina för att först och främst kunna tillgodose Polykemis redan befintliga kunder som valt att flytta ut verksamhet till Kina.

Vårt koncept är att kunna ge våra kunder i Asien samma material som Polykemi tillverkar i Ystad. – – Våra slutkunder i Kina motsvarar till stor del de slutkunder vi levererar till i Europa och med material från vår fabrik i Ystad. Mycket handlar även i Kina om fordonstillverkare men också inom ett stort antal andra segment. Dessutom har vi funnit helt nya kunder i Asien, berättar Magnus Lindahl.

Polykemis 10-årsfirande i Kina blev också en härlig fest med humanitära förtecken.

– Självklart är det en stor händelse för ett företag att fira sitt 10-års jubileum, och speciellt för oss i Kina, där vi hade chansen att visa att vi växt och blivit stora sedan etableringen. Generellt i Kina, är det viktigt att man visar de affärspartners man har, visar att man är framgångsrik.

Polykemi Kina arrangerade därför en kombinerad Jubileums -och Invigningsfest av den nya fabriksbyggnad. Sammanlagt hade omkring 250 gäster samlats.

– Gästerna bjöds på tal från företagsledningen och från representanter från den lokala regeringen i Kunshan. Därefter fabriksvisning och mat. Allt detta i grandios stil, berättar Magnus Lindahl



Magnus Lindahl, VD i Kina, tv och Ola Hugoson, ägare och koncernchef framför nya fabriksbyggnaden.

Detta var också ett tillfälle att informera om Polykemi Kinas CSR arbete. Polykemi sponsrar barn till migrantarbetare som inte har råd att betala skolgången för sina barn, samt bedriver undervisning i Engelska på denna skola. Som tack för detta ville skolan gärna också vara med på jubileumet och de bjöd på två bejublade framträdanden.

Den nya fabriken ligger precis bredvid den äldre. Polykemi Kina har nu en väldigt stor fördel av att kunna dela installationer och utrustning. Den äldre fabriken är 4 500 kvm stor, och den nya byggnaden är 7 000 kvm stor. I den nya fabriken är det dels planerat för produktion av compounds, men ger också företaget välbehövlig plats för lagerhållning av färdigvara. I och med att volymen växer behöver Polykemi Kina, precis som i Sverige, kunna lagerhålla material för företagets kunder.

– Detta ses som en stor fördel från våra kunder inom bilindustrin. Vidare så ger det oss en trygghet och flexibilitet inför framtida satsningar. I den äldre fabriken har vi en produktionskapacitet på ca 9 500 ton/år, och med den nya fabriken så har vi möjlighet till att mer än dubblera denna siffra, understryker Magnus Lindahl

I och med denna nya fabrik har Polykemi Kina möjlighet att satsa än mer på det material som dotterbolaget Scanfill säljer och som är riktat direkt mot förpackningsindustrin. I den nya fabriken kommer en speciell avdelning att byggas upp där detta material kan vidareförädlas i en renrumsmiljö.

– Vi har många potentiella kunder inom livsmedelsförpackningar, men då måste vi internt ha en infrastruktur som gör det möjligt att kunna producera enligt kundens krav. Med den nya fabriken har vi nu större möjlighet att dela på tillverkningen av Polykemis traditionella material och Scanfills. Arbetet med att marknadsföra Scanfills material i Kina fortsätter, och förhoppningen är att under 2016 kunna presentera positiva nyheter angående detta. Vidare tror jag att Scanfills satsning på BIO-material, kommer att kunna öppna dörrar för oss i Japan och Korea, avslöjar Magnus Lindahl.

Kinas ekonomi spås bli något mindre expansiv underkommande år. Oroar ni er för detta inom Polykemikoncernen?

– Jag ser mycket ljust på framtiden för oss i Kina. I en marknad där de flesta av våra konkurrenter minskar sin försäljning och och dessutom drar ner på tillverkningen, kommer vi de kommande åren att lägga större budgetar än vad vi gjort tidigare.

– Vi ser en intressant trend i att de inhemska biltillverkarna nu också går mot högre kvalitet på bilarna. Detta innebär att vi nu har goda möjligheter att börja leverera till dessa. Överhuvudtaget ser jag att kvalitetskraven på inhemska produkter har ökat. Detta ger oss en större möjlighet att konkurrera om större volymer gentemot Kinesiska varumärkesägare, avslutar Magnus Lindahl som nu firat 10 år i Kina med stor expansion!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079