23948sdkhjf

Lanserar biobaserat etikettmaterial

Avery Dennison lanserar biobaserad PE-film för etiketter. Materialet presenterades på LabelExpo i september. De självhäftande PE-filmerna består av mer än 80 procent förnybar råvara.
Avery Dennison vill med denna produkt erbjuda varumärkesägare möjlighet att uppnå sina miljömål och samtidigt behålla samma funktion på sina etiketter som med traditionell PE-film.

– Ekonomisk tillväxt, naturligt minskad tillgång till ändliga naturresurser och ökad efterfrågan på varor och tjänster bidrar alla till den osäkra tillgången av icke förnybara råvaror kommande åren, säger Xander van der Vlies, sustainability director hos Avery Dennison Materials Group Europe.



– Med utökat produktsortimentet av hållbara material, inkluderande dessa två biobaserade PE-etikettfilmer, kan vi stödja etikettproducenter och förpackningskonverterare som vill uppfylla varumärkesägare önskemål om förpackningar i helt förnybart material. Samtidigt får dessa en möjlighet att differentiera sina produkter och ett starkt argument för att driva försäljningen.

De biobaserade självhäftande PE-filmerna finns i två varianter, vitt och klar transparent. Plasten är tillverkad av råvara från Bonsucro Certified Sugar Cane, som tillämpar en rigorös process för social och miljömässig certifiering.

Materialet har likvärdiga egenskaper i fråga om processbarhet och återvinningsbarhet som standard PE85 granulat. Det innebär att de kan användas som ersättningsmaterial för konventionell PE utan att några investeringar behöver göras i maskinutrustning.

PE-filmerna har utvecklats av Avery Dennison i samarbete med granulattillverkaren Braskem och den belgiska etikettkonverteraren Desmedt Labels.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078