23948sdkhjf

Positiva toner hos jubilerande underleverantörer

Förra veckans underleverantörsmässa Elmia Subcontractor visade på framtidstro och optimism hos de utställande företagen.
Traditionsenligt presenterade både Fordonskomponentgruppen, FKG, och Svensk Industriförening, Sinf, sina barometrar för framtiden. Och trots ett relativt svagt innevarande år vittnade båda om stark framtidstro och positiva tongångar redan nästa år.

Drygt hälften, 54 procent, av de svenska fordonsleverantörerna bedömer att omsättningen kommer att öka 2016 enligt FKG:s barometer, och hela 71 procent av underleverantörerna tror på en högre omsättning 2016, visar Sinf:s barometer.

Att mässan är viktig är uppenbart. Här grundläggs varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor. Årets besökarsiffra landade på 14 289.

– Vår drivkraft och styrka är att skapa affärsnytta nu och i framtiden, att vara en motor för tillverkningsindustrin och en värd för nya affärer och kontakter, säger Karla Eklund, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Att Elmia Subcontractor är rätt plats för både affärer och trender vittnade många om.

– Mässan har utvecklats till att bli norra Europas största underleverantörsmässa och jag tror att det är viktigt att ha en plattform där de ledande företagen kan träffas. Du ser inte bara produkterna, utan det knyts också mycket kontakter på en sådan här mässa, sade Bo-Inge Stensson, Senior Vice President, Group Purchasing SKF.

Årets konferens om additiv tillverkning lockade deltagare från hela industrin och spände över både den globala bilden av additiv tillverkning och hur företag ska bli vinnare genom mer förståelse och kunskap.

– Helt klart är att den här mässan kan bidra till att sprida och öka kunskap och förbättra Sveriges konkurrenskraft inom additiv tillverkning. Jag tror att på så sätt vidareutbildar mässan många. Att höra diskussionerna på konferensen, se det senaste inom 3D i utställningen och träffa tillverkarna som är längst fram på området. Man får nya idéer, det är det som händer här, sade Marcus Olsson, Purchasing Manager, Atlas Copco Construction Tools.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078