23948sdkhjf

Paptic-påsar testas i Finland

Paptics träbaserad och återvinningsbara "plastpåsar" kommer att ersätta traditionella bärkassar i Seppälä och finska Body Shop-butikerna. Bolagets nya teknik möjliggör produktion av förnybar fiberbaserat material som har plastliknande egenskaper.
Paptic Ltd har gjort ett savtal med Seppälä och The Body Shop i Finland att leverera Paptic-påsar till deras butiker. Seppälä och The Body Shop-butiker i Finland kommer att använda Paptic-påsar under februari-mars 2016. Under pden erioden har ersätter Paptic-påsarna plast- och papperspåsar.

Den finska Paptic-påsen ligger väl i linje med Seppälä-varumärket:

­ – Seppälä har förbundit sig att främja ett hållbart mode och upphandling genom ansvarsfulla leveranskedjor. Att vara trogen det finska ursprunget och bli allra först att använda den finska innovationen – Paptic, är ett exempel på detta åtagande att göra en positiv inverkan på världen, säger Seppälä marknadschef Kati Kivimäki.

The Body Shop i Finland har anslutit sig till hållbar utveckling och ser entusiastiskt fram emot att prova den nya tekniken.

– The Body Shop syftar till att göra en positiv skillnad i världen. Att The Body Shop i Finland blir en av de första användarna av Papticär ännu ett exempel på ett ansvarstagande för etisk och hållbar konsumtion. Resan börjar med kampanjen här i Finland, säger Aarno Pohtola från Bodim Port.

Leveranserna syftar till att säkerställa funktionaliteten hos materialet genom hela värdekedjan, från material genom tryckning och konvertering till detaljhandeln och slutligen till konsumenterna.



– Vi är stolta över att ha två stora aktörer, respekterade inom sina egna branscher, som testar våra produkter. I samarbete med dem introducerar vi Paptic-påsar, där miljövänlighet kombineras med en lyxig och positiv konsumentanvändarupplevelsen, säger Paptics VD Tuomas Mustonen.

Totalt 100 miljarder plastpåsar används varje år enbart i Europa. Det är en marknadsmöjlighet på nästan tre miljarder euro. Paptic-materialet är ett direkt svar på direktiv från Europaparlamentet, som syftar till att minska plastpåsar med 80 procent på fem år, menar Tuomas Mustonen.

– Paptic Ltd ger en lösning på detta globala problem av plastavfall, särskilt ansamling av plastavfall i haven. Med denna nya Paptic-teknik är 70 procent av råvaran förnybar och biologiskt nedbrytbar. Dessutom kan påsarna återvinnas med kartong, säger Tuomas Mustonen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109