23948sdkhjf

Tvåsidig nyhet till global färgproducent

I början av 2015 lanserade den globala färgproducenten Flint Group en ny etikettlayout på sina färgburkar för att tillgodose EU’s nya regler för märkning och klassificering av kemiska produkter. För etiketterna samarbetade man med Nordvalls.
– I fjol påbörjade vi arbetet med att göra en total förändring i etiketternas layout för att följa den nya, så kallade CLP-förordningen som skulle träda i kraft under 2015. Denna innebär att alla kemiska produkter som säljs inom EU ska märkas och klassificeras med avseende på sina fysikaliska faror, hälsofaror och miljöfaror, berättar Mikael Engman, Supply Chain Coordinator och etikettansvarig på Flint Group.



För projektet valde man att utveckla sitt sedan tidigare samarbete med Nordvalls.

– Vi valde en tvåbladskonstruktion med tre tryckbara sidor då de nya reglerna innebar att mer text och nya varningssymboler skulle få plats på etiketterna. Vi levererar färg till hela världen och att ha etiketterna på det lokala språket är ett krav. Sammanlagt är det tjugotre olika språk på varje etikett vilket har varit en utmaning. Med den smarta tvåbladsetiketten löste vi det och resultatet blev väldigt bra.

Flint Group uppskattar Nordvalls tillgänglighet, säkerhet och goda service.

– På Flint framställer vi färg i princip tjugofyra timmar om dygnet, sju dygn i veckan. Att få ett stopp i vår produktion på grund av att en leverantör inte levererar i tid är oacceptabelt. Vi har fått en väldigt god service och haft en bra dialog från projektets start. Vi känner att Nordvalls är genuint intresserade av oss som kund. En annan fördel är den geografiska närheten; om det mot förmodan krisar finns ni nära till hands vilket känns tryggt. Jag är jättenöjd med vårt samarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078