23948sdkhjf

Guld till BOBST för digital wellpapp-press

Vid senaste FEFCO Technical Conference i Barcelona belönades BOBST digitala tryckpress för wellpapp med en Gold Award i kategorin Innovation. FEFCO-juryn anser att den nya pressen har pressteknik som ger konverterare radikalt nya förutsättningar.
På konferensen fick delegaterna möjlighet att bekanta sig närmare med den nya pressen och flera nya tekniska data för pressen tillkännagavs. Pressen beta testas för närvarande vid två europeiska produktionsanläggningar för wellpappförpackningar. På konferensen pemiärvisade BOBST också två helt nya linjer för flexotryck, FFG 8.20 Expertline limmaskin och Master-XL högkvalitets post-printpress och intygade sitt engagemang för både digitala- och flexobaserade trycktekniker.

Emilio Corti, försäljningschef för BOBST Business Unit Sheet-fed kommenterade:

­– Denna utmärkelse erkänner den banbrytande natur som vår radikalt nya digitalpress har. Det är en mycket innovativ lösning som har utformats för att öppna upp ett brett spektrum av marknader för konverterare av wellpappförpackningar. Från långa serier med variabeldata till mycket korta serier av skräddarsydda förpackningar och displayer. Det innebär att wellpappkonverterare kommer att kunna exploatera alla typer av marknader och jag tror att juryn erkände detta med sin utmärkelse.

Jakob Bovin Marketing Director Digital Printing - Corrugated Board på BOBST gav delegaterna en första titt på BOBST digitala tryckpress för wellpapp, som har en modern design och banbrytande funktioner.



– Genom att använda KODAK Stream Inkjet teknik, som använder flytande färger, kan vår press kontinuerligt leverera mer än 50 miljarder bläckdroppar per sekund från sina fyra tryckmunstycken, CMYK. Vi kan matcha ett mycket brett spektrum av Pantones färgskala och trycka i hastigheter på upp till 200 meter per minut. Pressen ger mycket hög tryckkvalitet, med en upplösning på 600x900 dpi. Vi har utformat ett helt nytt vakuumbands transportsystem för att garantera registernoggrannhet som krävs vid utskrift med så hög upplösning vid så höga hastigheter. Pressen innehåller också vår BOBST iQ400 system för kvalitetskontroll med rejektorenhet för alla ej överenstämmande ark.

Pressen är som tidigare kommunicertas en arkmatad stapel-till-stapel lösning idealisk för integration i wellpappfabrikers befintliga logistiksystem. Förbeläggningsenheten möjliggör tryckning på en rad olika korrugerade material, vilket ger konverteraren maximal flexibilitet i produktionen.

Den nuvarande betatestfasen av denna nya tryckpresslösning kommer att fortsätta under 2016 med installationen av ytterligare två pressar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078