23948sdkhjf

Elopak går på 100% förnybart

Elopak blir det första stora förpackningsföretaget att gå med i RE100 kampanjen. Därmed förbinder man sig att köpa 100% förnybar energi år 2016 till alla sin majoritetsägda affärsenheter.
Beslutet kommer att minska utsläpp av växthusgaser från Elopaks verksamheter med mer än 40 % jämfört med 2014. Elopak är det första stora förpackningsföretaget och det första norska företaget att ansluta sig till RE100 kampanjen.

Beslutet gäller alla produktionsanläggningar och kontor över hela världen, inklusive affärsenheter som ägs av mer än 50 % av Elopak.

­– Elopak strävar efter att göra sin verksamhet koldioxidneutral, som vi också gör utfästelser om i vår ambitiösa framtidsstrategi Future Proofed Packaging. Genom att gå med RE100 tar vi ett stort steg i denna riktning. Elopak gör förpackningar som till övervägande del är gjorda av förnyelsebara material, och det är viktigt för oss att även strömförsörjningen kommer från förnybara källor, säger Elopak VD Niels Petter Wright.

– Förnybarhet är viktigt för Elopak, både i material och energiförsörjningen, säger direktör Kristian Hall, Corporate Environment.

Han fortsätter;

– Vi tillhandahåller förpackningar med låga koldioxidutsläpp som kommer från ansvarsfullt skogsbruk, och det är bara naturligt att vår strömförsörjningen också blir förnybar. Inför COP 21 i Paris som närmar sig är det viktigt att företagen tar steget för att mildra klimatförändringarna och leverera konkreta minskningar av växthusgaser. Genom att köpa förnybar el kommer Elopak att minska sina utsläpp av växthusgaser med mer än 40% jämfört med 2014 års utsläpp.

– Elopak har investerat i energieffektivitet vid sina anläggningar i flera decennier och vi har nått en nivå där en stor del av potentialen redan utnyttjas. Elförbrukningen är den största källan till utsläpp av växthusgaser i vår verksamhet och genom att köpa förnybar energi tacklar vi den största källan.

– Elopak vet att förnybara energikällor är bra för affärerna - byta sin elförsörjning sänder ett tydligt budskap till kunder att Elopak vill tillverka på ett mer ansvarsfullt sätt, säger Mark Kenber, VD för The Climate Group.

­– Det är fantastiskt att se Elopak ta ledningen i den här frågan och uppmanar andra företag att kliva på tåget. Med viktiga globala klimatförhandlingarna nästa månad, är det viktigt att företag ger sitt stöd för förnybar energi högt och tydligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078