23948sdkhjf

Samarbete för att minska markskador

Minskade markskador i skogen är en fokusfråga för hela skogsnäringen. Ingen skogsmaskinförare vill lämna sönderkörd mark efter sig och ingen skogsägare vill få sin mark skadad. Stora Enso Skog har utvecklat en metod för att minska markskadorna och samarbetar nu med flera andra skogsaktörer, däribland SCA Skog, i denna viktiga fråga.
På torsdag denna vecka besöker Stora Enso Skog och SCA Skog skogsentreprenörerna Lindström Skog AB och Christers Skogsmaskiner AB från Enviken, för att utbyta erfarenheter och kompetens kring hur markskador kan undvikas.

– Vi har lyft just de här skogsentreprenörerna tidigare eftersom de fullt ut har anammat arbetssättet Rätt Metod, som går ut på att lägga stort fokus på hur och var man drar vägar vid skogsavverkning. Deras fina resultat i våra uppföljningar gör att de är särskilt intressanta för våra gäster att besöka, säger Vegard Haanaes, Metodutvecklare vid Stora Enso Skog.

SCA Skog håller på att införa en motsvarighet till Rätt Metod kallad SED (Skonsam, effektiv drivning) och har med sig både maskinförare, produktionsledare och utvecklingschef under besöket.

– Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och kompetens om hur markskador kan undvikas, säger Vegard Haanaes. Och vi är intresserade av att ta del av andra aktörers erfarenheter. Det här är en branschgemensam fråga där alla gynnas av att vi gemensamt minskar markskadorna i skogen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062