23948sdkhjf

Lämnar Packbridge för vida världen

Per-Stefan Gersbro lämnar Packbridge efter fem år. Han är pensionsfähig, men tänker knappast slå av på takten.
– Jag och min fru Eva siktar på ett nytt uppdrag med internationell karaktär. Det finns mycket att göra i utvecklingsländerna, inte minst i Sydostasien och Afrika, för ökad förpackningsanvändning.

Per-Stefan tog tillsammans med Bo Wallteg initiativet till närinsglivsklustret Packbridge. De första att övertalas var Per Nyström, då VD i Flextrus, som sedan starten varit klustrets ordförande och Per Lundeen, då CEO i Å&R Carton. Tidig anhängare var också etikettproducenten Nordvalls genom familjens representant Mikael Dahl. 2010 grundades klustret med flera förpackningsföretag i Skåne som medlemmar och stöd av Region Skåne. Medlemsantalet ökade i rask takt och steg på bara ett par år till över 100 medlemsföretag och fortsatte sedan bara att växa i takt med att verksamheten utökades.

– Vi har nått vårt mål och mer därtill. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till en yngre och mycket kompetent medarbetare i vårt team, Johan Mårtensson. Timingen kunde inte vara bättre. Vi har många nya projekt på gång till hösten och Johan blir den som får fortsätta leda och entusiasmera teamet till nya framgångar, säger Per-Stefan.

Han kan se tillbaka på fem framgångsrika år i Packbridge. Det man åstadkommit är unikt. Aldrig tidigare har en och samma organisation lyckats samla så många företag i förpackningsbranschen som medlemmar. Idag är mer än 200 företag medlemmar i Packbridge. De kommer från i stort ett hela landet, men med viss tyngdpunkt fortfarande på Skåne med omnejd, då det är här man har sin bas i verksamheten. Även utländska företag och organisationer har anslutit, några från andra delar av världen,

Packbridge arrangerar fysiska möten med aktuella teman för branschen. Frukostmöten, Efter Tre-seminarier, heldagskonferenser och som kronan på verket Top Packaging Summit by Packbridge, en konferens med internationell prägel med tillhörande företagsutställning. Vidare har man etablerat OpenUp, den digitala vägen att hitta nya samarbetspartner för förpackningsutveckling. Dessutom har man varit ett starkt stöd för initiativtagare till en YH-utbildning inom Förpackningsteknik i Eslövs kommun.

– Ja, det är otroligt vad vi har hunnit med mycket på bara fem år, men det finns förutsättningar för att lyfta Packbridge till nya höjder och det är jag övertygad kommer att ske under Johans ledning. Vi är lyckligt lottade att ha så kompetenta medarbetare och väldigt glada för att Johan Mårtensson, som varit med oss sedan 2012, nu vill ta över ledartröjan. Det tillfället vill vi inte försitta och jag och Eva kan passa på att lämna när vi fortfarande tycker det är som roligast och hinna med något nytt.

Johan Mårtensson tillträder som ny VD den 1 oktober i höst. Vid årsstämman valdes också in en ny medlem i styrelsen. Det är Ola Hugoson, VD i Polykemi, Ystad.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079