23948sdkhjf

SABIC levererar bioplast

Det är petrokemiföretaget SABIC som ska leverera den biobaserade polyetenen till Elopaks dryckesförpackningar. SABIC hoppas med Elopak som storkund att fler ska intressera sig för bioplast i förpackningar.
Som vi kunde berätta på packnet.se i december gick Elopak ut och slog på stora trumman för att man nu kan leverera dryckesförpackningar med en beläggning av bio-PE istället för traditionell fossilbaserad PE. Tillsammans med den FSC-märkta kartongen gör detta dryckesförpackningen i princip helt biobaserad. Se artikel Här !

Det var inte då känt vem leverantören av bioplasten skulle vara, men nu går SABIC ut i ett pressmeddelande och berättar att plasten heter SABIC LDPE nExCoat5 och är utvecklad för just extrudering på förpackningskartong. SABIC har även utvecklat biobaserad PP för förpackningar och båda plasterna är certifierade enligt ISCC Plus Certifieringssystem. SABIC är noga med att betona att råvarukällan till bioplasterna inte konkurrerar med livsmedelsproduktion utan är en befintlig bioprodukt i Europa som nu får en bättre avsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109