23948sdkhjf

ÅR Packaging gör storförvärv i Europa

ÅR Packaging köper amerikanska MeadWestvaco Corporations förpackningsverksamhet i Europa inom framförallt tobak, men även choklad, konfektyr och kläder.
Den nu förvärvade verksamheten är en del av MWV:s division Food & Beverage och omsätter 146 miljoner euro. Köpet omfattar tre fabriker för produktion av tobaksförpackningar i Graz, Österrike, Krakow, Polen och Moskva, Ryssland, med totalt 680 anställda. I köpet ingår även den försäljning av tobaksförpackningar och andra förpackningar, såsom till konfektyrmarknaden, som tillverkas på den tjeckiska fabriken i Svitavy, men fabriken kvarstår i MWV:s ägo. Köpesumman är hemlig och kommer inte att offentliggöras. Affären ska genomgå prövning av berörda konkurrensmyndigheter och förväntas av parterna vara genomförd inom de närmaste månaderna.

Globalt kommer MWV att fortsätta vara en leverantör av förpackningar till tobaksindustrin genom sin produktionsanläggning i Covington, Virgini, som är en av de största i USA med 1 300 anställda. MWV är ett av världens tio största förpackningsföretag med 125 fabriker i fyra världsdelar och med mer än 15 000 anställda.

ÅR Packaging blir genom affären en av de tre största aktörerna inom kartongförpackningar i Europa med en total omsättning på 550 miljoner euro. Förvärvet ska ses som ett bevis på att ÅR Packaging nu satsar offensivt för att växa efter att den planerade försäljningen av företaget blåstes av för ett år sedan. I somras meddelade ÅR Packaging att betydande medel avsatts för strategiska investeringar och det är i ljuset av detta man ska se den genomförda affären.

Förvärvet ger ÅR Packaging möjlighet att ytterligare stärka samarbetet med viktiga tobakskunder samt stärka sin strategiska position hos nyckelkunder inom konfektyr och andra konsumentvaror i Östra och Sydöstra Europa genom starkare närvaro och kortare ledtider.

– Förvärvet är ett tydligt budskap till marknaden om att ÅR Packaging är en stark och betydande långsiktig förpackningsleverantör. Företaget är en central drivkraft för konsolideringsprocessen i den europeiska kartongförpackningsindustrin. Vi etablerar nu en ännu starkare position som en av de ledande inom tobakssegmentet och även inom hela marknaden för kartongförpackningar, säger

Harald Schulz, VD för ÅR Packaging.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109