23948sdkhjf

Brobygrafiska vinnare i veckan

Brobygrafiska med yrkesutbildningar inriktade mot förpackningsbranschen blev en av veckans vinnare när Myndigheten för Yrkeshögskolan delade ut utbildningsplatser för de kommande två åren.
I mycket hård konkurrens beviljades Brobygrafiskas utbildningar Förpackningsdesigner och Grafisk formgivare/tekniker med vardera 30 platser. Utbildningarna är tvååriga och startar hösten 2015. Vid 2014 års ansökningsomgång fick myndigheten in inte mindre än 1 337 ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning med första start hösten 2015 eller våren 2016.



Av inkomna ansökningar beviljades 358 utbildningar motsvarande drygt 19 200 studerandeplatser. Det innebär att cirka 25 procent av de sökta platserna blev beviljade.

– Konkurrensen ökar varje år med fler aktörer och i år var det rekordmånga ansökningar med hög kvalitet. Det är positivt att vi i denna konkurrens kan förstärka Brobygrafiskas profil inom grafisk form, teknik och förpackningsdesign, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska.

Brobygrafiska har bedrivit utbildningarna i många år och har ett mycket nära samarbete med förpackningsbranschen och den grafiska branschen. Näringslivet är delaktigt i utvecklandet av utbildningarna och kursinnehållet styrs av vad branschen efterfrågar.

– Brobygrafiska utmärker sig genom att ha studenter med ett stort tekniskt kunnande vid sidan av kreativitet och förståelse för helhet. Detta är kvalitéer som är avgörande för att de studerande ska vara anställningsbara i en bransch med högt tempo och snabb teknisk utveckling. Det är också mycket därför 7 av våra 22 medarbetare kommer från just Brobygrafiska, säger Åsa Klarén, Art director, Ord&Bild Reklambyrå i Karlstad

– För oss inom förpackningsindustrin är denna utbildning en fantastisk möjlighet. Vi kan både påverka innehåll, knyta kontakter för kontinuerligt samarbete där studerande, skola och bransch kan ha nytta av varandra under utbildningstiden, men framförallt får vi fram nya personer med en inriktning och ett intresse för vår bransch från början, säger Jennifer Severinson, Global account director, Tetra Pak, Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063