23948sdkhjf

Dedikerad tillverkare av IML-etiketter

Danska etikettilverkaren SkanKet startar systerföretaget ScanMould för produktion av IML-etiketter. – ScanMould är den första dedikerade IML etikettillverkaren i Skandinavien, säger Martin Fundal, VD i SkanKet och nybildade ScanMould.
ScanKet är ett av Skandinaviens största etikettryckerier. I mer än tre decennier har man utvecklat sin verksamhet kring självhäftande etiketter. Men på senare år har IML-etiketter vuxit starkt och kommit att bli en allt större del och den trenden håller i sig. För att kunna fortsätta expandera den delen av verksamheten och tydligare visa marknaden sin kompetens inom IML-etiketter tar man nu steget och startar systerföretaget ScanMould.

ScanMould etablerar sig med SkanKets specialistkompetens och kundstock i nya lokaler och med ny maskinpark i Jyllinge, norr om Roskilde på Själland. Martin Fundal blir huvudägare även i det nybildade ScanMould och för Marknad och Försäljning ansvarar Martin Egede Colberg.



– Produktionsytan på totalt 1 500 kvadratmeter är utrustad med en modern maskinpark som sätter en ny standard i Skandinavien för IML-etiketter och som kan rymma den förväntade tillväxten, säger Martin Fundal.

– Med den valda maskinparken öppnar sig en värld av möjligheter för våra kunder och ScanMould kommer att erbjuda IML-etiketter med en helt ny nivå av tryckkvalitet och effekter– metallfärger, folieprägling och flera typer av lack på samma etikett blir vardagsmat i produktionen, säger Martin Fundal.

– I slutändan handlar allt vi gör om att hjälpa våra kunder att skapa preferens för sina produkter ut på hyllorna i snabbköpen – och allt vi kan inom tryckning och efterbehandling, handlar om denna enda sak, säger Martin Fundal, som planerar att spendera mycket av sin tid på produktutveckling i det nya företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062