23948sdkhjf

Förpackningar vinner bioplastpris

Swiss Coffee Company och tyska Zandonella delade på förstaplatsen i den årliga internationella bioplasttävlingen i Bryssel. Båda presenterade smarta förpackningslösningar där man tänjt miljöaspekten till sitt yttersta.
Det var i samband med den ärliga europeiska biopastkonferensen som vinnande korades under pompa och ståt. Två värdiga vinnare som uppvisade framtidslösningar där förpackningen utgör en mycket viktig del i produktkonceptet, inte minst ur miljösynpunkt.

Swiss Coffee Company har utvecklat sin Beanarella kaffekapsel med fokus på produktens livscykel. Fait Trade-kaffe förpackat i helt komposterbara material med höga krav på fuktskydd, syre- och arombarriär. ”Coffe is good for the soil” är mottot.

Zandonella fick priset för att de utvecklat en PLA (polymjölksyrebaserad) glassburk som matchar de ekologiska värderingar som företagets gourmetglass kommunicerar.

Halvlitersboxen är tillverkad av skummad PLA från Synbra. Finessen med detta koncept är isolerförmågan, varför glassen fortfarande är frusen efter minst en timme i rumstemperatur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141