23948sdkhjf

Öppnar innovationscenter för biomaterial

Stora Enso kommer att koncentrera sin nya affärsutveckling inom biomaterial till ett innovationscenter som ska förläggas i Stockholmsregionen. Centret öppnas under andra kvartalet 2015 och fokuserar på forskning, applikationer, affärsutveckling och strategisk marknadsföring.
Centret ska främja innovation genom att identifiera affärsmöjligheter för förnybara material och sammanföra dem med innovations- och forskningscentra inom näringslivet och den akademiska världen. Enheten ska bemannas med Stora Enso-medarbetare som för närvarande arbetar i Sverige, Finland och Tyskland. Inledningsvis kommer centret att ha strax under 60 anställda. I slutet av 2015 beräknas centret sysselsätta cirka 75 personer.

– Vår tillgång till biomassa i kombination med vår expertis inom skogsbruk kommer att gynna våra kunder på nya, innovativa sätt i framtiden. Vårt mål är att utveckla ett konkurrenskraftigt utbud som gynnar kunder inom flera branscher och marknader samt skapar mervärde av vår råvara, säger Karl-Henrik Sundström, Stora Ensos VD.

– Vi skapar goda förutsättningar för kreativt tänkande och tvärfunktionell interaktion genom att samla FoU och affärsutveckling under samma tak. Vi vill även skapa närhet till ledande innovations- och forskningscentra på både akademisk och affärsmässig nivå, säger Antonio Batistini, chef för Innovation and Strategic Marketing, Stora Enso Biomaterials.

Stora Ensos övriga FoU-enheter påverkas inte av förändringen och kommer att finnas kvar på sina nuvarande platser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109