23948sdkhjf

Prisat miljöarbete hos Iggesund

Iggesund Paperboard har tilldelats det prestigefyllda priset ”Bio Strategy of the Year” för sina tunga investeringar för att minska sina fossila koldioxidutsläpp med motsvarande 85 000 bilars utsläpp.


Priset delas ut av branschorganisationen Pulp & Paper Industry (PPI).

Sedan 2010 har Iggesund investerat 3,3 miljarder SEK för att öka energieffektiviteten och minska de fossila utsläppen från sina kartongfabriker – investeringar som nära nog gör de bägge bruken självförsörjande på el.

Iggesund Paperboard ingår i den svenska skogskoncernen Holmen, som är en av världens hundra mest hållbara industriföretag enligt FN:s hållbarhetsindex Global Compact Index. Koncernen placerade sig på listan för drygt ett år sedan och har i dagarna även klarat årets utvärdering.

Holmen finns dessutom med på Carbon Disclosure Projects lista över 187 företag som är globala förebilder i sitt klimatarbete.

– Vår service består av flera delar, allt från leveransservice till kunskapsförmedling, något som vi sammanfattar som Care by Iggesund. I det ingår att vi har ett miljöarbete som stärker våra kunders affärer, och som aldrig kan orsaka obehagliga överraskningar säger Arvid Sundblad, ansvarig för Iggesund Paperboards globala försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063