23948sdkhjf

Entomologerna nya FSC-medlemmar

Vid styrelsemötet i november beslutade FSC-föreningens styrelse att anta medlemsansökan från Sveriges Entomologiska Förening. Nu kommer skogens insekter att bli än mer hörda.
Sveriges Entomologiska Förening är en riksorganisation för de entomologiska föreningarna i Sverige, i nuläget elva olika lokalföreningar. Föreningens främsta uppgift är att stimulera intresset för entomologi i Sverige samt ge ut Entomologisk Tidskrift.

Tillsammans med Artdatabanken driver föreningen ett faunaväkteri där naturintresserade människor kontinuerligt besöker platser med hotade djurarter för att få kunskap om var arten finns och vilka trender som sker i arters populationsstorlek och populationsdynamik. Syftet är också att väcka intresset för studier av våra hotade arter.

- Vi är glada över våra nya medlemmar och hälsar dem varmt välkomna. Det är viktigt med en mångfald av organisationer bland våra medlemmar, och Sveriges Entomologiska Förening är ett välkommet nytillskott, säger Lina Bergström, verksamhetschef vid Svenska FSC.

FSC är en medlemsorganisation där olika intressen möts för att tillsammans utforma regler för ett ansvarsfullt skogsbruk. Som medlem ingår man i någon av FSC:s kammare, sociala kammaren, miljökammaren eller den ekonomiska kammaren. Sveriges Entomologiska Förening ingår i Svenska FSC:s miljökammare. Varje kammare har 33,3 % av röstandelarna vid omröstningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078