23948sdkhjf

Corenso sålt till Powerflute

Stora Enso har slutfört försäljningen av sin affärsverksamhet Corenso som tidigare rapporterats här på packnet.se. Köpare är det finska förpackningsmaterialföretaget Powerflute Oyj.
Powerflute betalar ca 102 miljoner euro kontant för Corenso. Affären medför en reavinst om ca 12 miljoner euro för Stora Enso, vilket kommer att redovisas som en positiv engångspost i Stora Ensos rörelseresultat för fjärde kvartalet 2014.

Corenso var en del av Stora Ensos division Renewable Packaging. Bakgrunden till försäljingen är att Stora Enso fokuserar på utvalda förpackningssegment inom Packaging Solutions och Consumer Board, och vidareutvecklar och investerar i dessa verksamheter. Avyttringen är därför ett naturligt steg i effektiviseringen och omvandlingen av Stora Enso till ett kundfokuserat företag för förnybara material,skriver företaget i ett pressmeddelande.

Corenso är en av världens ledande integrerade tillverkare av förstklassiga hylsor och hylskartong av hög kvalitet. Företaget har cirka 920 anställda i tio länder i Europa, Asien och Nordamerika, och dess huvudkontor ligger i Lahtis i Finland.

2013 uppgick Corensos omsättning till 211 miljoner euro och det operativa rörelseresultatet till 26 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062