23948sdkhjf

Sandvik lägger ner tillverkningen av stansstål

Sandvik Materials Technology (SMT) lägger ned stanslinjestålsverksamheten i Qingdao, Kina. SMT har för avsikt att även avveckla säljverksamheten för stanslinjestål i Halesowen, England.
Sandvik tillverkar stanslinjer i huvudsak till förpackningsindustrin. Faktureringen uppgick 2013 till omkring 75 miljoner kronor och verksamheten omfattar 57 anställda totalt, varav 51 i Kina och 6 i England. Verksamheten hade en låg rörelsemarginal under 2013 och nedläggningen kommer att ha en marginell påverkan på rörelsemarginalen för SMT. Stanslinjeverksamheten ingår för närvarande i produktområde Strip, Wire and Heating Technology inom affärsområdet SMT.

Verksamheten kommer att fasas ut under tre månader och nedläggningen förväntas vara slutförd under det andra kvartalet 2015.

– SMT kommer att leva upp till sina kundåtaganden på bästa möjliga sätt och kommer i nära samarbete med kunderna säkerställa att processen fortlöper så smidigt som möjligt, säger Petra Einarsson, affärsområdeschef på Sandvik Materials Technology.

– Vi ser detta som ytterligare ett steg i transformationen av SMT till en energifokuserad nischaktör. Vi utvecklar kontinuerligt vår portfölj mot allt mer avancerade produkter och material, för de mest krävande industrierna, säger Petra Einarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093