23948sdkhjf

Stora Enso lanserar ny CKB-kvalitet

Stora Enso lanserar en ny kartongkvalitet för wellpapp, lådor och displayer. Den nya CKB-kvaliteten med en slät yta lämpar sig för kombinationer med andra material och är effektiv i konverteringsprocesser.
Stora Enso har utvecklat CKB för maximal resurseffektivitet genom att under hösten införa en särskild lättviktsteknik för samtliga ytvikter. Kapacitetsökningarna på Skoghalls Bruk säkerställer tillgängligheten. CKB finns nu i ytvikter från 175 till 380 g/m2.

Viktminskningen gör dessutom CKB till ett mer hållbart val eftersom produktionen kräver mindre råmaterial. CKB är ett populärt material för förpackningar och multipacks bland varumärkesägare som producerar vin, öl och andra drycker.

– Vi har höga förväntningar på CKB och tror på en växande andel av linermarknaden eftersom den lägre ytvikten gör kartongen mer miljömässigt hållbar och konkurrenskraftig, säger Öystein Aksnes, General Packaging Segment Director på Stora Enso.

Som ytskikt erbjuder CKB exceptionell styrka, sprickningsresistans och goda limningsegenskaper, menar han. Kartongens höga bulk ger en slät yta som förebygger tvättbrädeseffekten vid laminering på flutingmaterial.

– CKB är en flerskiktig kraftkartong. Kreativa designers kan använda den bruna baksidan för att ge förpackningen en mer naturlig känsla. Vi erbjuder vår nya CKB med flera specialbeläggningar som ger förpackningsdesigners ytterligare valmöjligheter.

Kartongen är även känd för sin utmärkta körbarhet i tryck- och konverteringsprocesser och erbjuder alltid ett utmärkt skydd för förpackningens innehåll, effektiv logistik och varumärkesfördelar, säger Öystein Aksnes avslutningsvis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065