23948sdkhjf

Nu kommer självförminskande förpackningar

Innventia presenterade först matförpackningen The Sustainable Bowl, som vid uppvärmning av innehållet växte. Nu kommer en tvärtom-förpackning; The Self Collapsing Packaging som minskar i takt med innehållet.
The Self Collapsing Packaging kan anpassa sin storlek efter innehållet. Allteftersom innehållet minskas, minskar även storleken på förpackningen. Genom ett lätt tryck kan förpackningen sjunka ihop stegvis, skriver packnyheter.se

Förpackningen är tillverkad i ett nytt biobaserat pappersmaterial som ännu befinner sig på forskningsstadiet. Materialet går under arbetsnamnet Dynamodic och består av papersmassa och fibrer av bioplasten PLA, polymjölksyra. På Materialdagen på Stockholmsmässan i Älvsjö talade Innventia-forskaren Hjalmar Granberg och designern Alexandra Denton om mekanoaktiva material och textilkartong och visa upp det nya materialet.

Förpackningen är tänkt att användas i olika sammanhang. I den minsta storleken passar den för exempelvis läkemedel. Den får plats i fickan eftersom den anpassar sig till utrymmet, utan att skada innehållet. Större förpackningar skulle kunna användas till ris, pasta, djurfoder och liknande, där man både vill kunna portionera och se hur mycket som finns kvar.

Förpackningen är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan materialforskare och designers, framtagen i det nya projektet Smedpack vid Innventia.

Källa: Papernet.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063