23948sdkhjf

KUKAs förvärv av Swisslog i hamn

Den tyska robottillverkaren KUKA som lagt ett bud värt 2,6 miljarder kronor på det schweiziska automationsföretaget Swisslog, meddelar att man nu har kommit upp i över 80 procent av aktierna. Därmed står det klart att man nått mer än två tredjedelar av aktierna och att förvärvet kommer att genomföras.
Det var i oktober som KUKA meddelade att man lägger ett bud på Swisslog. KUKA betalar 8,9 procent över den då gällande börskursen, totalt 357 USD för 100 procent av aktierna. Styrelsen i Swisslog har rekommenderat aktieägarna att tacka ja till budet. Bakom budet ligger en stor ägare, det familjeägda tyska industrikonglomeratet Grenzeback Corp, som äger 30 procent av KUKA och 30 procent av Swisslog och signalerat att det gärna ser att företagen går samman.

KUKA är en stor leverantör av robotar till bilindustrin i bl a Tyskland, men finns även inom andra industrigrenar som bl a förpackningsindustrin. Swisslog bygger kompletta automatiserade system för distribution och lagerhållning. KUKA omsätter 17 miljarder kronor och Swisslog 5 miljarder. Enligt KUKA kommer såväl varumärket Swisslog som företagets huvudkontor i Schweiz att finns kvar. Synergierna kommer att finnas framförallt på kund- och utvecklingssidan.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094