Endagskursen vänder sig till anställda i köttindustrin som arbetar med rött och vitt kött, leverantörer av förpackningsmaterial och förpackningsmaskiner samt anställda i livsmedelsbutiker och kvalitetsansvariga för kött. Kursen är praktiskt orienterad med föreläsningar, diskussioner och visning av förpackningsutrustning.
Exempel på ämnen som tas upp är:Produktens färg och utseende
Lagringskapacitet och tillväxt av bakterier
Temperatur i kylkedjan
Ljusexponering i butiken
Fördelningen av packning mellan industri och detaljhandel
Hänsyn till konsumenters önskemål
Att kött och pålägg kastas på grund av missfärgning
: 27. januar 2015
Tid: 09:30 – 15:30
: Nofima i Ås, Norge
Detaljerat program för kursen kommer att vara klart omkring 1 december. Antalet deltagarplatser är begränsat. Avgift per deltagare: 2000 NOK
Anmälan görs på:
https://www.deltager.no/kurs_i_pakking_av_kjot_januar_2015