23948sdkhjf

Barnmatsproducent väljer Scanfill

ChildFoodFactory har valt förpackningsmaterialet Scanfill för sin nya barnmat. – När vi skulle välja förpackningsmaterial var enbart det bästa gott nog. Vi ville ha närproducerat och miljövänligt. Scanfill blev det självklara valet, säger Catharina Sundqvist, ChildFoodFactorys grundare.
ChildFoodFactory är en ekologisk, närproducerad barnmat där varje smak är paketerad för sig.

– Rena smaker av olika grönsaker och kött eller fisk stimulerar barns smakutveckling och dessutom har vi lagt till en dessert bestående av en smaskig frukt- eller bärkompott,

Redan som tioåring stod Catharina Sundqvist hemma i köket och lagade mat – och gillade det.

­– Som småbarnsförälder lagade jag barnmaten själv. Bara i undantagsfall köpte jag en barnmatsburk. Mitt motstånd mot burkmaten handlar om att den är så mixad att barnet inte kan se vad som är i den, än mindre urskilja enskilda smaker.

– Genom ChildFoodFactory hoppas jag på en matrevolution för barn. Jag är först i Sverige med en fryst, noggrant komponerad och en ekologisk barnmat med var smak för sig på bordet.

Lika stolt är hon över valet av förpackningsmaterial.

– För oss finns enbart ett alternativ och det är Scanfill. Materialet är miljövänligare än något annat. Vi sparar resurser på många olika sätt. Samarbetet med Scanfill har varit oerhört viktigt.

Förpackningarna av Scanfill-materialet tillverkas av Tre Form i Landskrona. Scanfill-materialet innehåller omkring 50 procent naturligt mineral.

– I jämförelse med traditionella förpackningsmaterial minskar Scanfill-materialet energiåtgången och koldioxidutsläppen upp till 70 procent. Dessutom minskas färskvattenåtgången avsevärt vid materialtillverkningen. Scanfill är ett material som verkligen hushåller med jordens resurser, säger Scanfills VD Jan Boberg.

Scanfill är ett helägt dotterbolag till Polykemi i Ystad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078