23948sdkhjf

Förpackningsmaterialen runt hörnet

Vilka egenskaper kan vi förvänta oss av förpackningsmaterialen i framtiden? Den frågan belyser sex kunniga branschspecialister i en efter tre-konferens på SP i Stockholm nästa vecka.
Packbridge arrangerar i samarbete med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, enheten SP Kemi, Material och Ytor, en efter-tre konferens om utvecklingen av förpackningsmaterial på tisdag nästa vecka i Stockholm.

– Det sker mycket inom materialutveckling och det är detta vi vill att dagens föredragshållare ska berätta mer om. Sex ledande personer inom material och utveckling kommer att dela med sig av sina kunskaper, säger Per-Stefan Gersbro, VD i Packbridge.

Packbridge arrangerade för snart två år sedan en välbesökt heldagskonferens i Kista, Stockholm, där framtidens krav på förpackningsmaterial diskuterades. Nu är det dags att uppfriska kunskaperna på detta område, menar Per-Stefan.

— Kraven på förpackningar ökar hela tiden, på alla områden. Det handlar om design, funktion, miljö med mera och inte sällan om materialet. Många faktorer påverkar kraven på framtidens förpackningsmaterial. Hållbarhetsdiskussionerna är bara en, krav från konsumenter och varumärkesägare, barriäregenskaper, körbarhet i allt mer avancerade maskiner, fibermaterial som försöker etablera sig på traditionella plastområden och tryckbarhet är några andra.

Workshopen hålls mellan 15.00-17.00 på SP, Drottning Kristinas väg 45 (nära KTH) i Stockholm.



Tobias Bergarp, Paccess.

Som vanligt kommer hela eftermiddagen att livestreamas till medlemmar via Packbridge TV. Sponsor för detta är BillerudKorsnäs AB. Åkroken Packbridge, Sundsvall visar eftermiddagen på storbildsskärm på Metropol, hus B, våning 3 hos Åkroken Incubator.

Har du inte anmält dig ännu finns fortfarande möjlighet att delta på workshopen. Gör detta till Olof Nyström, olof@packbridge.se .



Maria Gröndahl, Xylophane.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094