Ann Lorentzon
Anmäl dig idag »
Matsvinn är en aktuell samhällsutmaning som diskuteras mycket i media. En förpackning som reducerar matsvinn har stor potential att bli uppmärksammad och få en tydlig marknadsfördel hos konsumenter, menar Ann Lorentzon, projektledare för det nya forskningsprojektet. – Att reducera mängden mat som slängs spar pengar, minskar resursförbrukningen och är i grunden också en viktig etisk fråga. Omfattande forskning har kartlagt svinnet i värdekedjan. Nu vill vi också ta fram konkreta åtgärder - i form av modifierade förpackningar - för att förhindra att svinn uppstår säger Ann Lorentzon I workshopen kommer man gemensamt att diskutera konkreta förslag på funktionsförbättringar hos förpackningar som leder till minskat matsvinn. Workshopen vänder sig till alla som kommer i kontakt med förpackningar genom värdekedjan - från materialleverantörer till konsument, men också aktörer som hanterar förpackningar, t.ex. transportörer och köksinredare. Workshopen är ett första steg i ett forskningsprojekt som leds av Innventia i samarbete med Karlstads universitet. Deltagare i workshopen kommer att ges möjlighet att delta i ett forskningskonsortium. Tid: Onsdag 4 juni 2014, kl 09.00 - 15.00 Plats: Innventia, Drottning Kristinas väg 61, Stockholm Kostnad: Kostnadsfritt Sista dag för anmälan är den 27 maj.