23948sdkhjf

RPC Superfos satsar på en fabrik i Sverige

RPC Superfos Sweden AB stänger fabriken i Tenhult och bygger ut fabriken i Mullsjö.
– Beslutet är en följd av att vi vunnit många kontrakt den senaste tiden och behöver en större och effektivare enhet för att säkra möjlighet till fortsatt tillväxt och ökad konkurrenskraft, säger Josef Björck, VD i RPC Superfos Sweden AB.

RPC Superfos Group är en av Europas ledande tillverkare av plastemballage. I Sverige finns två av företagets produktionsanläggningar för plastförpackningar och dotterbolaget RPC Superfos Sweden AB producerar främst till livsmedelsindustrin. Fabrikerna i småländska Mullsjö och Tenhult ligger med fem mils avstånd från varandra och produktionen av formsprutade förpackningar är likartad i de båda fabrikerna.

De senaste årens framgångar på marknaden har inneburit att fabrikerna idag är fullbelagda och att utrymmet för ytterligare produktionsökningar är starkt begränsad.

– Vi har under en 3 till 5 års period haft en stark utveckling i Sverige, och vunnit ett antal större kontrakt, varav det senaste i början på 2013. Vi har under en 3 års period vunnit kontrakt till ett värde om totalt cirka 300 miljoner kronor och har med denna tillväxten fyllt upp våra befintliga produktionshallar, säger Josef Björck.

Planen är att genom en ny byggnation ihop med befintlig fabrik i Mullsjö skapa en högeffektiv fabrik, med plats för både konsolidering av produktionen från Tenhult, och skapa utrymme för kommande tillväxt.

­– Vi är väldigt glada att vi får den här möjligheten. Koncernledningen vill investera och har gett klartecken till våra planer att skapa en toppmodern anläggning i Mullsjö som kan möta framtida behov, säger Josef Björck.

Initialt kan satsningen göra att man bli övertalig. Personalstyrkan är idag totalt 150 man på de båda fabrikerna. De flesta i Tenhult kommer att erbjudas fortsatt anställning i Mullsjö. Exakt hur många som kommer att bli övertaliga är för tidigt att säga, menar Josef Björck. MBL-förhandlingar pågår.

­– Flytten av verksamheten i Tenhult till Mullsjö är planerad till september och i slutet av året har vi planerat invigning av vår nya sammanslagna fabrik i Mullsjö, säger Josef Björck.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078