23948sdkhjf

e-handelsförpackningar och logistik

Packbridge arrangerar i samarbete med Boxon ett seminarium om förpackningar och logistik kring e-handel den 22 maj i Helsingborg.
e-handeln formligen exploderar och idag beräknas cirka 30 miljoner förpackningar lämna e-handelsföretagen globalt, varje dag. Det är lätt att tro att man gör miljön en tjänst genom att inte ta sin egen bil och köra till köpcentrat, men det är inte säkert. Förpackningar för e-handeln får allt större betydelse i logistiken och det är viktigt att vi hittar rätt redan nu. På detta ligger fokus på Packbridge efter 3 den 22 maj.
Arne Andersson från PostNord är e-handelsexpert och Senior Advisor och en flitigt efterfrågad föreläsare och rådgivare om e-handel. Han brinner för ökad förståelse för hur logistiken kan öka köpupplevelsen hos konsumenten.

Klas Hjort från ReLog på Campus Helsingborg forskar i ämnet konsumentreturer inom e-handeln. Förpackningen är enligt Klas forskning en viktig komponent i morgondagens digitaliserade och värdeskapande returprocess.

RePack är en förpackningslösning från Jonne Hellgren, och Peruste OY som syftar till att minimera mängden förpackningsavfall genom användandet av en återanvändbar e-handelsförpackning.
Ingrid Roth och Amanda Råsberg är Teknisk designstudenter vid Lunds tekniska högskola. De kommer att berätta om sitt examensarbete. Huvudmålet är att höja kundupplevelsen för kunderna hos Nelly.com genom en nydesignad e-handelsförpackning.

Virtusize är ett virtuellt provrum som hjälper e-handlare att illustrera storlek och passform på kläder som säljs online. Med Virtusize kan konsumenter jämföra plagg de vill köpa med sina favoritplagg, och slipper därmed osäkerheten kring storlek och passform online. Företaget grundades 2011 och finns idag hos 30 webbutiker i Europa och Asien. Gustaf Tunhammar är VD. Han kommer att berätta mer om detta.

Platsen är denna gång Boxon i Helsingborg, som själva har ett antal smarta e-handelsförpackningar. Självfallet ska du vara med. Om du av någon anledning inte kan vara på plats kan du som vanligt följa den streamade liveversionen om du är medlem. Denna gång är den sponsrad av Invest in Skåne. Samtliga presentationer är på engelska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109