Amadeus Frick - vinnare Årets Sous Vide-Kock tillsammans med Patrik Larsson och Håkan Emilsson Atria Foodservice.
Juryn var enig om vinnaren med motiveringen:
”
Vinnarrätten bestod av: Glaserad Pork Brisket, överkokt morot, sås på majrova och bondbönor. Därtill serverades en mandelpotatiskräm och persilje- och mejramsolja.
Vinnaren Amadeus Frick berättar att rätten är inspirerad av söndagsmiddagarna från hans barndom – med möra, överkokta, smakrika grönsaker. Dessa kombinerade han med mer moderna texturer och matlagningstekniker samt råvaror som han själv överraskats positivt av under den gångna säsongen.
Årets jury bestod av Rikard Nilsson – årets kock 1991, Pär Bergkvist – chefredaktör Restaurangvärlden & Magasin Måltid samt Per Dahlberg – Gastro i Helsingborg
Även de två andra tävlande, Daniel Pembert – Malmö mässrestauranger och Jacob Ker Lamb – Brasserie Le Rouge, gjorde en stark insats i tävlingen. Samtliga finalister fick en kniv från Global samt en kockrock från Segers.
Tävlingen arrangeras av Atria Foodservice med produkter från Lithells.