23948sdkhjf

Byter engångsemballage mot returpallar

I ett led att effektivisera och uppdatera sin logistikhantering har bilservicekedjan Atoy som ett av få företag i Sverige valt att gå från traditionella EUR-pallar i trä till moderna pallar i plast. Fördelarna med detta är många, menar Atoy, inte minst ur miljösynpunkt.
– Istället för att använda sig av kartonger, wellpapp och annat engångsemballage, packas varorna i stabila hårdplastpallar, som kunderna sedan returnerar för återanvändning tillsammans med sitt ordinarie returgods. Dessutom är ena sidan av pallen nedfällbar, vilket underlättar i-och urpackning av varor. På det sättet förbättras arbetsmiljön för både leverantör och kunder, säger Daniel Bergkvist som är Lagerchef på Atoy i Sverige.

Atoy avser att lansera de nya pallarna inom 2-4 veckor. De kommer finnas i två storlekar: en som motsvarar en traditionell EUR-pall och en av halvpallsstorlek. Tillverkare och leverantör av returemballage är Special-Plast AB i Vallentuna.

Atoy Automotive har verksamhet i Sverige, Finland, Estland och Lettland och är en av de ledande leverantörerna av bildelar och service. Atoy Automotives ansikte utåt i Sverige är servicekonceptet BDS, med 170 enheter av både bildelsbutiker och verkstäder runt om i landet. Koncernen omsätter 800 miljoner kronor och har 270 medarbetare. Företaget startades på 1930-talet och är än idag ägt av familjerna som startade företaget i tredje generation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063